22 september 2016
Af en toe krijgt het secretariaat belletjes waaruit blijkt dat STN-ondernemers niet altijd begrijpen hoe de stichting nu precies te werk gaat. Vandaar dat wij hier deze week aandacht aan besteden.
Onze bestuursleden krijgen wel vaker de vraag hoeveel zij nu precies verdienen door bestuurslid te zijn. Het antwoord daarop is kort, namelijk helemaal niets. Onze bestuursleden doen hun werkzaamheden voor de stichting alleen voor het plezier en uit overtuiging dat er wat moet gebeuren in de taxibranche. Daarin steken zij veel vrije tijd en moeite, en vaak levert het ook enige ergernis op. Ze ontvangen daarvoor dus geen enkele vergoeding, zelfs niet voor de reiskosten.
Omdat de stichting gedreven wordt door ondernemers die ook dagelijks hun eigen bedrijf runnen, wordt er gebruik gemaakt van een secretariaat dat het bestuur van dienst is voor de dagelijkse gang van zaken, de communicatie en de administratie. Belt of mailt u STN, dan treedt u dus in contact met iemand van het secretariaat. Daar zitten een aantal personen die goed op de hoogte zijn van de taxibranche en die u daarom vaak direct van dienst kunnen zijn. Loopt u dus ergens tegenaan, bel dan! Het secretariaat streeft ernaar om uw vraag direct te beantwoorden.
“Wat gebeurt er nu precies met mijn bijdrage?”, vraagt u zich misschien af. STN gebruikt deze bijdrage voor het bekostigen van het secretariaat, voor juridische bijstand, maar ook bij andere zaken zoals bijvoorbeeld de kosten voor het bijhouden van de website. Binnenkort staat daarnaast de Taxi Expo voor de boeg waar STN graag aandacht wil generen voor de goede zaak, dus daar wordt met behulp van uw bijdrage weer een stand gehuurd waar de bestuursleden twee dagen aanwezig zullen. Gaat u overigens ook naar de Taxi Expo: kom dan even langs bij onze stand voor een praatje!
Veel ondernemers hebben daarnaast weinig besef wat het precies inhoudt om in het bestuur te zitten, “wat doen die nu precies”? Om u hier een idee te geven neemt Erwin Quaaden u mee in zijn werkzaamheden voor STN. Erwin: “Voor STN heb ik de portefeuille KIWA meegekregen, hoewel ik mij ook bezighoud met de BCT. In praktijk betekent dit dat ik het contact onderhoud met beleidsmensen bij ILT, maar ook met mensen van KIWA. Namens STN zetel ik daarnaast in consultatiegroepen, waar ik de stem van de kleinere taxiondernemers uitdraag. Het ministerie organiseert daarnaast ook inspraakbijeenkomsten om over de toekomst van de transportsector te praten. Daar ga ik heen om het belang van de kleinere taxiondernemer te onderstrepen” Contact met de mensen die aan de touwtjes trekken is echter lang niet het enige, Erwin: “Nee, namens STN proberen we ook simpelweg om de aangesloten ondernemers zo goed mogelijk van alles op de hoogte te houden. En veel informatie valt vooral te vergaren in het onderlinge contact met collega’s. Twee weten er altijd meer dan één, en drie al helemaal. Voor STN probeer ik daarom goed contact te onderhouden met veel collega’s maar ook met inbouwers en plaatselijke ambtenaren. Het bestuur van STN komt op zijn beurt iedere maand bijeen in Den Haag, om met elkaar en het secretariaat terug te koppelen en te overleggen. Vervolgens bespreken we weer wat de komende maand wordt ondernomen en hoe we tot resultaat willen komen.” In die vergaderingen gaat voor Erwin best wat tijd zitten: “zo’n bestuursvergadering kost mij een hele dag door de reis uit Limburg en kost daarnaast omzet. Maar ik doe het graag en met plezier”.
Hopelijk heeft u middels dit artikel een beter beeld in de werkzaamheden van het bestuur en STN in het algemeen.
Neem dan contact met ons op