Nieuwsoverzicht

Protesteer tegen de boete van 1750 euro bij het ministerie!

Onlangs vielen bij veel taxiondernemers tot hun verbijstering een brief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I en M) op de mat, waarin gedreigd werd met een boete van 1750 euro.

Deze boete zal bij controle na 1 juli a.s. gegeven worden aan elke taxiondernemer die niet aan kan aantonen dat hij vóór 1 juni 2014 een bestelling heeft gedaan voor een BCT bij één van de 2 overgebleven leveranciers. De derde leverancier die echter al geen bestellingen meer aannam, is begin juni failliet gegaan!

Duco Douwstra: “De hele gang van zaken betreffende de BCT is de afgelopen 18 jaar een groot drama geweest. Nu wil het ministerie kennelijk van het dossier af en denkt de BCT nu eindelijk af te kunnen dwingen terwijl er heel veel zaken door hen nog niet goed geregeld zijn. Een brief sturen die op 28 mei ontvangen wordt waarbij er gedreigd wordt met een hoge boete terwijl je dan nog reëel maar 1 dag hebt om te bestellen is natuurlijk absurd en de STN maakt daar ook uitdrukkelijk bezwaar tegen. De STN heeft al een brief getuurd naar het ministerie met haar talloze bezwaren. Nu echter de leden van de STN en andere taxi-ondernemers de dupe dreigen te worden van het zwalkende beleid van het ministerie willen wij ook graag concreet en individueel de ondernemers helpen.

Daarom heeft de STN een model antwoordbrief voor u als taxiondernemer opgeteld als reactie op de boetebrief die onlangs aan diverse ondernemers in de taxibranche is verstuurd. Als u die brief ook ontvangen heeft raden wij u dringend aan deze brief te downloaden van deze site en deze aan te passen op de aangegeven punten (datum, nummer en datum brief, en handtekening, naam en adres) en deze vervolgens aangetekend weg te sturen (klik hier voor modelbrief).”

Duco Douwstra vervolgt: “Omdat wij volgende week weer naar het ministerie gaan en druk bezig zijn om in Den Haag bij de Tweede Kamer voor onze bezwaren tegen de BCT draagvlak te krijgen, vragen wij u om ook nog een afschrift van de door u gestuurde protestbrief (met kopie van de brief van het ministerie) aan het ministerie te sturen naar de leden van de Tweede Kamer.Voor de Tweede Kamer kunt u het afschrift sturen naar: Tweede Kamer der Staten-Generaal, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag. Zo kunnen deze Kamerleden ook zien hoe onredelijk de werkwijze van het ministerie is en kunnen daar door hen ook aan de minister vragen gesteld worden. Wij willen de druk overal goed opvoeren!”

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op