Paul Dijkhuizen

Mijn naam is Paul Dijkhuizen en ik ben directeur van Dijkhuizen Exclusief Vervoer uit Limmen (NH). In 1932 startte mijn opa met het aanbieden van taxiritten. Hij had destijds een garagebedrijf en door de vele vragen van klanten of hij hen niet eens weg kon brengen, is hij toen daarbij een taxiservice gestart. Een ritje ‘naar zee’ kostte toen nog zo’n 50 cent. Toen mijn vader jaren later de zaak overnam heeft hij zich vooral gericht op het garagebedrijf en is toen DAF en later Volvo-dealer geworden. Daarbij had hij nog een aantal limousines die hij vooral gebruikte voor uitvaartvervoer. Dat uitvaartvervoer heeft zo’n vlucht genomen dat ons bedrijf zich daarin is gaan specialiseren. Zo’n tien jaar geleden zag ik dat die uitvaartauto’s, vooral verlengde Mercedessen, in het weekend vooral stil stonden en daarom ben ik onze service gaan uitbreiden met (wederom) taxivervoer.

Vorig jaar ben ik benaderd om bestuurslid te worden van STN. Ik volgde artikelen op TaxiPro en heb meestal vrij snel een mening over zaken die spelen, en wie a zegt moet ook b zeggen, dus ben ik op het verzoek ingegaan. Wat mij vooral bezighoudt, is de oneerlijkheid in de taxibranche De overheden leggen regels op om ze vervolgens, als het hen zelf goed uitkomt, net zo makkelijk naast zich neer te leggen. Wetten worden naar eigen goeddunken geïnterpreteerd, verdraaid, genegeerd, of indien noodzakelijk even snel gewijzigd. Ondertussen wordt de branche met meer en meer kosten opgezadeld, wil de overheid vooral bezuinigen en wordt er ook nog verwacht dat de kwaliteit toeneemt. Ik ben van mening dat de grens daarin wel is bereikt en reeds vér is overschreden.

Binnen de STN wil ik mij vooral inzetten om te komen tot een nieuwe taxiwet, waar vakkundige en gediplomeerde ondernemers en chauffeurs op een eerlijk ’speelveld’ hun boterham kunnen verdienen in plaats van een markt waarin Multinationale bedrijven het voor het zeggen hebben, waar de ‘arbeiders’ een minimumloontje verdienen en de grote winsten worden verdeeld tussen de topmensen en de aandeelhouders.

Wij als STN kunnen dat helaas niet alleen bewerkstelligen, daar is uw steun hard voor nodig! Ondanks dat we als STN nog maar kort bestaan krijgen we steeds meer media-aandacht en kunnen wij onze visie steeds nadrukkelijker laten horen. Hoe meer bedrijven zich bij ons aansluiten, hoe moeilijker het wordt voor de overheden om ons te negeren.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op