Nieuwsoverzicht

het bestuur stelt zich voor: Rex Urban

Mijn naam is Rex Urban, zoon van een taxiondernemer die in 1928 (!) in Doorn een familiebedrijf is begonnen. Sinds 1982 run ik dit bedrijf samen met mijn vrouw Anneke. Naast het taxi-, rouw-, trouw- en garagebedrijf, heb ik samen met m’n broer in 1976 elektronische Taximeters van het merk Kajaani geïmporteerd uit Finland, onder de naam Fintronic. In 1997 hebben we ook de Israëlische Metrolink smartcard Taxicomputer geïmporteerd. Hierbij heb ik veel ervaring opgedaan in de automatisering van de Taxibranche die nu nog steeds goed  benut kan worden.

De Overheid frustreert de Taxibranche door een ondeugdelijke BCT en regels te verplichten die het bevorderen van eerlijke marktwerking en automatiseren verhinderen. Dit door onkunde en diverse adviezen in opdracht van het I&M naast zich neer te leggen. Als Taxibranche zitten we hierdoor met een totaal achterhaalde verplichte BCT wetgeving die aan geen enkel uitgangspunt voldoet.

Vanaf 1997 heb ik me verzet tegen de destijds opgestelde specificaties, omdat ze toen al achterhaald waren. Nu begint dit eindelijk door te dringen bij diverse instanties. We zijn er nog niet, maar door ons te verenigen bij STN kunnen we aandacht vragen voor een gezonde Taxibranche. Dit is ook precies de reden waarom ik mij heb aangemeld als bestuurslid bij STN en probeer ik een steentje bij te dragen aan het verbeteren van onze branche.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op